Visie

"Bij Hare Majesteit" is een winkel en atelier waar mensen met een verstandelijke beperking ondersteund worden, om op een volwaardige manier deel uit te maken van de samenleving. Wat een gelukkig leven is, verschilt voor iedereen. Het hebben van een goede dag invulling vormt een belangrijk onderdeel van je leven, en is dus mede bepalend voor je welzijn. Ik wil vanuit een veilige en positieve basis een dagopvang bieden welke aansluit bij de behoefte en mogelijkheden van het individu. Niet werken vanuit de beperkingen maar vanuit de mogelijkheden en kansen. Ik ga uit van wat men wél kan en bied de zorg die daar op aansluit. Het bieden van een veilige plek, het versterken van je eigenwaarde en respect voor de persoon, zijn basiswaarden van waaruit ik werk. Ik wil investeren in een goede sfeer omdat elke dag een prettige en gezellige dag moet zijn.

Mogelijkheden

 

Door de activiteiten in het atelier kunnen de deelnemers hun eigen talenten en mogelijkheden leren ontdekken en ontwikkelen. We bieden:

  • Een sfeervolle werkplek voor max. 4 personen per dagdeel
  • Kleinschaligheid
  • Creatieve, educatieve en recreatieve activiteiten
  • Workshops (verdieping in technieken)
  • Flexibele dagindeling voor alle leeftijden
  • Gevarieerde dagbesteding
  • Een antwoord op de hulpvraag van de deelnemer

 

Een weefgetouw, schildersezel, kleioven, lintzaag, naaimachine, een kast vol stoffen, laden met lintjes en papier, een complete keuken met alle mogelijkheden, een deur naar een heerlijk beschut terras op het zuiden. In het atelier is er voor elk talent een plaats en voor elke creatieve geest een plek. Samen werken aan de grote werktafels of individueel in een rustige hoek, het kan allemaal. We zijn niet alleen op het creatieve vlak actief, maar we besteden ook aandacht aan recreatieve activiteiten zoals taarten bakken, materiaal zoeken in het bos, markten en winkels  bezoeken om onze producten te versieren met de mooiste bandjes en lintjes.  Daarnaast zijn aan de winkel ook een tal van werkzaamheden verbonden die met de verkoop van producten te maken hebben. Het uitpakken, inpakken, sorteren van producten, het prijzen van nieuwe artikelen, de kassa bedienen, inkopen en het inrichten van de winkel. Mogelijkheden te over.